Waarom uw vloer egaliseren?

WAAROM UW VLOER EGALISEREN?

De egalisatie van vloeren geschiedt met al dan niet gebruiksklare producten die bestemd zijn om een ondervloer of andere ondergrond geschikt te maken voor een vloerbedekking zoals kurk, vinyl, tegels, parket of laminaat. De voornaamste rol van het egaliseren van vloeren is de correctie van oppervlaktegebreken van de ondervloer, de verbetering van de gladheid, en het verzekeren van een stevig, gezond en stofvrij oppervlak voor de plaatsing van de bedekking. Hierdoor zal men een mooier eindresultaat krijgen na het plaatsen van de nieuwe vloer.

beoordeling van een egalisatie

De beoordeling van het uitzicht van dergelijke afwerkingen mag in geen geval plaatsvinden bij tegenlicht of scherende lichtinval. De oplevering dient steeds te gebeuren bij daglicht, met het blote oog, loodrecht op het te controleren oppervlak en vanop een minimale afstand van 1,5 m voor vloerbedekkingen. We willen erop wijzen dat zelfs de strengste vlakheidstoleranties nog te ruim kunnen zijn voor bepaalde (bv. hoogglanzende) bekledingen en/of onder specifieke omstandigheden (bv. bij indirecte verlichting). Zelfs wanneer men vóór de plaatsing van een elastische vloerbedekking een egalisatie-laag aanbrengt om de specifieke oppervlaktegebreken van de ondervloer te corrigeren, is het niet uitgesloten dat onder bepaalde omstandigheden (bv. bij een scherende lichtinval door grote raampartijen) zelfs de kleinste onvolmaaktheden zichtbaar blijven.” (bron wtcb)

Een goede ondergrond is dus uitermate belangrijk. Het resultaat staat of valt met de egalisatie van de vloer. In theorie is dit niet zo moeilijk. In de praktijk merken we dat Doe Het Zelvers bij het egaliseren van vloeren soms volledig de mist in gaan. U kan bij egaliseer.be  van onze egalisatie diensten gebruik maken, ook als U zelf de vloer wenst te plaatsen. aanbrengen in een privé woning in Belgie en zelf de plaatsing uitvoert, kunnen we U de volledige faktuur opmaken aan 6 % BTW. Indien U zelf zou moeten egaliseren en alles aan 21 % BTW betaalt, zal U merken dat er nauwelijks

Toch liever zelf egaliseren ? Koop hier professionele egaline van het merk Uzin

WERKWIJZE

Egaliseren kan op verschillende ondervloeren. Er wordt steeds een aangepaste hechtingsprimer gebruikt, nadien wordt de egaline aangebracht. De totale standaarddikte bedraagt doorgaans 2mm. De egaline moet eerst uitharden (na 5 uur beloopbaar) en uitdrogen (ongeveer 2 dagen) en wordt voor de plaatsing van de vloer best opgeschuurd.

De keuze van de juiste egaline en werkwijze hangt van verschillende factoren af en van de totale dikte van de egaline.

TYPE ONDERGROND

TYPE VLOER

DIKTE EGALISATIE

Een egalisatie zal minimum een dikte van 2 mm hebben en kan tot 50mm aangebracht worden.
We werken met de producten van www.uzin.be. Dit Duits kwaliteitsmerk heeft verschillende soorten egaline voor oneindige toepassingen voor zowel particulier als professioneel gebruik.