Cube It Simple

Een simpele oplossing voor een duurzame verpakking

Het thema ‘duurzaamheid’ wordt meer en meer belangrijk. Opdrachtgevers stellen steeds meer de vraag naar duurzame producten en overheden zijn verplicht duurzaam in te kopen. Om kans te maken op deze opdrachten is het van belang dat u de meest duurzame oplossing biedt.

Vanaf april is er een innoverend alternatief beschikbaar voor de kunststof emmers en cans van een aantal UZIN voorstrijken en lijmen. Onder de naam ‘Cube it Simple’ introduceren wij een nieuwe duurzame verpakking. De nieuwe verpakking -de Cube- is gebaseerd op het ‘bag-in-box’ principe. De voorstrijk of lijm wordt verpakt in een inliner, die op zijn beurt is verpakt in een kartonnen doos, de Cube.

Het verschil in afval tussen emmers, cans en Cube it Simple is enorm. Er is 85% minder afval ten opzichte van traditionele kunststof cans en 76% minder afval ten opzichte van traditionele kunststof emmers.

De winst zit hem niet alleen in minder afval.

Minder afval levert gewoon meer op. Een opgeruimde bouwplaats werkt fijn, is aangenaam voor de opdrachtgever en wordt door certificerende instanties, zoals BREEAM, gewaardeerd met extra punten.

 

85% minder afval & 77% minder CO2

Voor de productie van de Cube it Simple is aanzienlijk minder energie nodig. Bovendien wordt een positieve bijdrage geleverd aan het verminderen van het broeikaseffect. Bij de productie van de verpakking, komt immers aanzienlijk minder CO2 vrij. Daarenboven kunnen de vierkante dozen efficiënt op een pallet worden geplaatst, waardoor er minder ruimte nodig is voor transport en opslag.

Met Cube it Simple is er véél minder afval en het afval dat overblijft kan eenvoudig gescheiden worden. De kartonnen doos van FSC-goedgekeurd karton gaat bij het oud papier om gerecycled te worden en de kunststof inliner waar het product in heeft gezeten, gaat bij het restafval.

 

Gebruik zoals u gewend bent.

Het gebruik van de Cube it Simple is heel eenvoudig. De robuuste kartonnen verpakking is eenvoudig te openen. U giet de UZIN voorstrijk of lijm in de meegeleverde werkemmer en u verwerkt het product zoals u gewend bent.

 

 

 

Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Duurzaamheid biedt kansen. Vooral voor u. Bij aanbestedingen wordt u hierop beoordeeld en getoetst. Met de EC1 PLUS producten van Uzin en Cube it Simple heeft u automatisch een streepje voor zonder dat het u enige moeite kost.

 

Cube it Simple grote winnaar Greener Packaging Awards

De duurzame verpakking, Cube it Simple, is de grote winner in de categorie ‘bedrijfsmatige verpakking’ van de derde editie van de Greener Packaging Awards. De Greener Packaging Awards werden op 26 november 2015 in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering uitgereikt door VAL-I-PAC en Fost Plus en belonen ondernemingen die de milieu-impact van hun verpakkingen beperken.